PRESUDA trojici muškaraca, od kojih je jedan policajac, za seksualno iskorištavanje djevojke s mentalnim teškoćama u okolici Našica iznenadila je

Silovali susjedovu kćer s teškoćama u razvoju, dobili 2 godine. Sud: Bili su u ratu - Index.hr

submited by
Style Pass
2024-09-21 17:00:02

PRESUDA trojici muškaraca, od kojih je jedan policajac, za seksualno iskorištavanje djevojke s mentalnim teškoćama u okolici Našica iznenadila je Hrvatsku.

Oni su kćer svog susjeda od 2012. do 2014. seksualno iskorištavali na pašnjacima, kukuruzištima ili u svojim kućama. Cura je bila na nivou djeteta od 9 do 11 godina i zbog mentalne retardacije i duševnog poremećaja nije im se mogla oduprijeti. Pri tome su obojica poznavala njezina oca, a jedan je čak s njim bio u kumskom odnosu. Dobili su samo dvije godine zatvora.

Jedan drugi slučaj također je iznenadio hrvatsku javnost. Radi se o nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Županijskog suda koji je na 18 godina zatvora osudio 45-godišnjeg Marka Sudca zbog postavljanja eksploziva na bankomat u Mihovljanu i pokušaja ubojstva policajca.

Za Sjedinjene Države ili neku drugu državu sa strožim zakonima, takva presuda ne bi bila iznenađenje. U ovom slučaju, čini se da se radilo o dosta strogoj kazni, pogotovo ako povučemo paralelu s ubojstvima ili, eto, slučajem višegodišnjeg seksualnog maltretiranja djevojke koja je zaostala u razvoju.

Leave a Comment